Workshop “Visziekten”

WORKSHOP

MAARTEN LAMMENS

Uw hulp bij vijverproblemen

 

De Koi Dokter

“De Nishikigoi-hobby, kortweg ook wel koi-hobby genoemd, is veel meer dan zo maar een hobby. Bij sommige liefhebbers gaat de liefde voor hun troeteldieren zo ver, dat je bijna kan spreken van een aandoening...

Vaak ongeneeslijk dan nog!”

Ook in 2020 zal dierenarts Maarten Lammens een ééndagse workshop geven aan (ca. 20 mensen) koi-liefhebbers op zaterdag 5 september 2020 van 11h tot 16h. Hierin bespreekt hij op een zeer praktische manier de meest voorkomende ziekten vanuit zijn eigen praktijkervaring, gevolgd door een practicum microscopie en wondverzorging. Elke aandachtige deelnemer ontvangt bij afloop een attest.

Wat kost het en hoe inschrijven? De prijs bedraagt 99,00€, lunch en drank inclusief.

Indien u interesse heeft, kan u steeds een berichtje sturen naar dekoidokter.sabine@gmail.com.


Initiatieven die we graag ondersteunen:


De jaarlijkse Belgian Koi Show is dé plek voor de Koi-, vijver- en tuinliefhebber, met alles aanwezig om jouw droomtuin en -vijver te realiseren.
Daarenboven kan je er ook de mooiste koi van heel België en buurlanden bewonderen, terwijl deze strijden om de eretitel van kampioen !
Gooi daar nog een vleugje Japanse cultuur bovenop, en de Belgian Koi Show wordt een leuke belevenis voor de hele familie !

De ZNA Belgian Koi Show, tuin- en vijverdagen is een initiatief van Belgian Koi Society vzw, een organisatie van en voor Koi- en vijverliefhebbers.

Deze beurs gaat door in juni in het Kapermolenpark Hasselt waarbij de mooiste Koi getoond worden en met verschillende prijzen huiswaarts keren. De winnaars worden bepaald door een internationale jury, na een beoordeling van hun schoonheid in allerlei aspecten, zoals huidkwaliteit, lichaamsbouw en kleurpatronen. De Belgische Koi Show staat tevens al jarenlang bekend voor de enorm hoge kwaliteit van de tentoongestelde Koi. De mooiste exemplaren van België, Nederland en Frankrijk zijn op de show te zien.

Naast het wedstrijdelement gaat het in de Koi show ook om het bijeenbrengen van de Koiliefhebber en hobbyisten van allerlei allooi. Het is een plek om elkaar te ontmoeten in gemeenschappelijke interesses, en een plek om veel kennis en informatie op te doen, omtrent het vijver- en tuingebeuren. Dit door de aanwezigheid van standhouders die bakken kennis, expertise en materiaal meebrengen, klaar om los te laten op het grote publiek, gaande van filtermateriaal, testkits, Koivoer, enzoverder. Breng daarbij de mogelijkheid om bonsai, planten en kunst voor in de tuin te kopen, en er is alles voorhanden om een perfect draaiende vijver te creëren, die er nog erg mooi uitziet ook!

Niet te vergeten dat dit hele gebeuren zich afspeelt in een Aziatische sfeer, door het feit dat de show vlak naast de Japanse Tuin van Hasselt gelegen is, en dit is de grootste Japanse Tuin in heel Europa.

Verdere details over onze Belgian ZNA Koi Show, plan Koi Show, inschrijvingsformulier wedstrijd, inschrijvingsformulier voor standhouders, wedstrijdreglement en algemene voorwaarden. Hiervoor kan je terecht op de site van de Belgian Koi Society: http://belgiankoisociety.eu

En ook nog:


http://koi.startpagina.be/about/de_koidokter