Verplichte opleiding "Houden van siervissen"

MAARTEN LAMMENS

Uw hulp bij vijverproblemen

 

De Koi Dokter

“De Nishikigoi-hobby, kortweg ook wel koi-hobby genoemd, is veel meer dan zo maar een hobby. Bij sommige liefhebbers gaat de liefde voor hun troeteldieren zo ver, dat je bijna kan spreken van een aandoening...

Vaak ongeneeslijk dan nog!”

Verplichte opleiding "Houden van siervissen"Bericht voor alle handelaars die siervissen verkopen in Vlaanderen:

Om te voldoen aan het KB van 27 april 2017, gewijzigd bij BVR van 15/2/2019 moet elke zaak die siervissen verkoopt de cursus "Houden van siervissen" volgen en deelnemen aan het EXAMEN.

Handelszaken die uitsluitend ongewervelde dieren, vissen als visaas en levende vissen in bassins en bestemd om in vijvers te leven verhandelen, moeten geen erkennning krijgen.

Vanaf 1/1/2024 moet tenminste 1 vaste medewerker in uw dierenspeciaalzaak in het bezit zijn van een diploma voor vakbekwaamheid die erkend werd door de minister.

Op 21 februari 2020 heeft de Viceminister-president van de Vlaamse regering, Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, Dhr. Ben Weyts, de cursus "Houden van siervissen" officieel erkend. Deze door de overheid goedgekeurde opleiding komt tegemoet aan deze eis en biedt tevens een degelijke, wetenschappelijk onderbouwde basiskennis in het houden van siervissen.

Inhoud:

Maarten Lammens bespreekt op een zeer praktische manier de meest voorkomende ziekten vanuit zijn eigen praktijkervaring.

1. In het eerste deel (ca 1,5h) worden de infectieuze ziekten (parasieten, bacteriën, schimmels, virussen) besproken

2. Tijdens het tweede deel (ca 1,5h) worden enkele vaak voorkomende niet-infectieuze ziekten (tumoren, zwemblaasproblemen, opgestapelde eitjes,...) besproken

3. Vragen

4. Open boek Examen (meerkeuzevragen)

Datum en Locatie:

Maalderstraat 31, 2290 Vorselaar; Vrijdag 8 november 2024;


Prijs (excl BTW):

210 euro, boek "De Koi Dokter" inbegrepen.

Inschrijven:

Inschrijven kan via mail dekoidokter.sabine@gmail.com. Gelieve alle facturatiegegevens (incl. BTWnr en het aantal deelnemers met hun volledige naam duidelijk te vermelden)!